donderdag 13 december 2007

De veiligheidsklep

Op online versie van De Standaard staat vandaag over de ondertekening van het het Verdrag van Lissabon het volgende te lezen:

Deze keer heeft Europa een veiligheidsklep ingebouwd: de goedkeuring zal nu aan de verschillende parlementen gevraagd worden. Enkel Ierland zou niet onder een referendum uit kunnen.

De ondertekening van het Verdrag van Lissabon is op heel wat kritiek gestoten. De leiders van de verschillende Europese landen moesten er namelijk speciaal voor naar Lissabon vliegen, hoewel ze morgen allemaal samen zitten voor de Europese Top in Brussel.
De parlementaire assemblees als veligheidsklep tegen massaal protest van de burgers! Ziedaar de "nuttigheid" van al die praatbarakken!
De kritiek op het Verdrag van Lissabon concentreert zich volgens De Standaard vooral rond het onnodig verbranden van CO2 door de leden van de Europese Raad. Maar gelukkig hebben de Benelux leiders daar op iets op gevonden: plane-pooling. We zijn gered.

Om 15u15 op de dag dat het Verdrag van Lissabon werd getekend heeft demorgen.be een enkel artikel over de EU online met als titel: "Europa vraagt regeling voor internationale echtscheidingen". Belangrijk, uiteraard.

De online editie van Het Laatste Nieuws heeft het over de Europese Commissie (EC) die heeft besloten dat de veiligheidsmaatregelen op Changi Airport in Singapore aan alle Europese maatstaven voldoen. Uitermate geruststellend en interessant, vooral als je weet dat Changi sowieso al tientallen jaren lang wordt beschouwd als een van de beste luchthavens ter wereld.
Verder heeft HLN.be nog iets over het Europarlement en de gezamenlijke EU-landen die het bij overleg opnieuw niet eens geworden zijn over nieuwe regels voor anti-terreurmaatregelen in de luchtvaart. De kernvraag luidt: "Geen vloeistoffen aan boord, zinvol of niet?". Denk daar maar eens diep over na, gij brave burgers.

Geen opmerkingen: