dinsdag 12 februari 2008

Europees Parlement: PETITIE

Zoals bijna iedereen weet, is het de gewoonte in het Europees Parlement dat eenmaal per maand het Europese Parlement in zijn geheel verhuist, voor slechts enkele dagen, naar Straatsburg. De volledige staf medewerkers en gans de kantoorinventaris (inboedel) moet mee. Waarom? Het is de wil enkel en alleen van Frankrijk. Dit kost alle andere deellanden 99% van de rekening (200 miljoen euro per jaar).

Heden is een zeker aantal parlementairen van verscheidene partijen van verschillende landen met een actie begonnen om deze kapitaalverkwisting te doen stoppen. Daarvoor hebben zij enkele miljoenen handtekeningen nodig om dit onderwerp in te schrijven in de agenda van de Europees Commissie. Binnen de eerste dagen waren er reeds 25.000 handtekeningen bijeengesprokkeld, maar er moeten er meerdere miljoenen zijn!!

Thans toont de teller meer dan 1.100.000 handtekeningen aan, en hij blijft draaien. Help a.u.b. om de twee miljoen te bereiken. Daarvoor ga je naar deze site en teken je de petitie om aan deze ongerijmde verkwisting een einde te maken.

Geen opmerkingen: