donderdag 17 januari 2008

28 januari - Debat: Europa: de impasse voorbij?

Wat mag Europa dit najaar verwachten van leiders zoals de Franse president Sarkozy? En wat van andere 'nieuwe' leiders als Merkel en Brown? Krijgen we nu dat nieuwe Europese Verdrag wél geratificeerd, en wat gaan we daar als burgers van merken? Wat wordt de nieuwe rol van het Europees Parlement, al dan niet in relatie tot die van de nationale parlementen? Hoe zit het met de rolverdeling tussen de Commissievoorzitter en de Uniepresident? Wat gebeurt er met het Europees buitenlands beleid?

Twee architecten, zowel van de 'oude' Europese Grondwet als van het nieuwe Verdrag, de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht en de Nederlandse minister van Europese Zaken Frans Timmermans, gaan over deze en tal van andere vragen met elkaar in debat.

Twee eminente Europadeskundigen, professor Hendrik Vos van de Universiteit van Gent, en dr. Alfred Pijpers, senior research fellow aan het Nederlands instituut voor internationale betrekkingen Clingendael, staan borg voor een gedegen wetenschappelijke inbreng.

Gespreksleider is Gert-Jan Dennekamp (NOS-Journaal).

Dit debat wordt georganiseerd door Machiavelli Brussel i.s.m. deBuren en de Nederlandse ambassade in Brussel.

Locatie: deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel MA 28.01.08 18.00 > 20.00 gratis reserveren aanbevolen: T +32(0)2 212 19 30 - info@deburen.eu

Geen opmerkingen: